- Tämä tapahtuma on mennyt.
Elintarvikealan ammattilaisen supervoimat häiriötilanteissa ja poikkeusoloissa
19 maaliskuun @ 12:30 – 15:30
Erilaiset häiriötilanteet kuten sääoloista johtuvat tieliikenne- ja logistiikkakatkokset, energiansaannin katkokset, tietoliikennekatkokset tai esimerkiksi rajojen sulkeutuminen voivat aiheuttaa haasteita ruuantuotannolle, saatavuudelle ja jakelulle. Webinaarissa pureudutaan siihen, miten elintarvikealan ammattilaiset voivat varautua häiriötilanteisiin ja hyödyntää elintarvikealan osaamistaan poikkeusoloissa – unohtamatta kuitenkaan elintarviketeollisuuden ja ruokapalveluiden näkökulmaa.
Lue lisää tapahtuman verkkosivuilla.
Osallistuminen
Tapahtuma järjestetään Teams-yhteydellä.
Ilmoittautuminen on auki 19.3. klo 11.00 saakka. Saat osallistumislinkin ennen tapahtuman alkua. Webinaarista tehdään tallenne niiltä osin kuin puhujat antavat luvan ja se lähetetään ilmoittautuneille webinaarin jälkeen ja on katsottavissa kahden viikon ajan webinaarin jälkeen.
Webinaarin hinnat:
Liput ETS:n jäsenille 15 €
Liput muille 20 €
Opiskelija, työtön, eläkkeellä, perhevapaalla 10 €
Ryhmälippu (vähintään 5 osallistujaa, pyydä tarjous info@ets.fi)
Ohjelma
12.30 Tilaisuuden avaus
toiminnanjohtaja Viivi Wanhalinna, Elintarviketieteiden Seura
12.35–12.55 Elintarviketuotannon riskikenttä: häiriötilanteet, jotka voivat vaikuttaa elintarviketuotantoon, -jakeluun ja saatavuuteen
erikoistutkija Jarkko Leppälä, Luonnonvarakeskus
12.55–13.15 Maanpuolustuskoulutuksen koulutukset ja harjoitukset – valmiuksia ja harjaantumista poikkeusoloihin
koulutuspäällikkö Satu Virtanen, Maanpuolustuskoulutus, MPK
13.15–13.35 Arjen turvallisuuteen ja varautumiseen liittyvät NASTA-harjoitukset
pääsihteeri Pia Lindell, Naisten Valmiusliitto
TAUKO 15 min
13.50–14.05 Hälytysmuonitustoiminta pelastustoimessa
Marika Metsä-Tokila, Palokuntanaiset
14.05—14.30 Elintarviketuotanto ja- jakelu osana kriisin hallintaa — näkökulmia Ukrainasta
Toiminnanjohtaja Maria Mekri, SaferGlobe
14.30—15.00 Elintarviketeollisuuden varautuminen ja rooli häiriötilanteissa ja poikkeusoloissa
Johtava varautumisasiantuntija, operatiivinen osasto Miika Ilomäki, Huoltovarmuuskeskus
15.00–15.30 Ruoka- ja ravintolapalveluyrityksen toiminta häiriötilanteessa: kuinka alan ammattilainen voi hyödyntää osaamistaan?
operatiivinen johtaja Petra Granqvist, Leijona Catering