Tältä sivulta voit ladata vapaasti käyttöösi elintarvike- ja luonnontuotealan hankkeiden materiaaleja!
Lapin Ruokapiste, www.lapinruokapiste.fi, on kaupallisille toimijoille ammattikäyttöön tarkoitettu sähköinen alusta, joka tuo yhteen lappilaisen lähiruuan tuottajat, kuljettajat ja ostajat. Lapin Ruokapiste on hakupalvelu, jonne ammattilaiset ja yritykset voivat rekisteröityä lappilaisten raaka-aineiden ja elintarvikkeiden myyjiksi ja ostajiksi. Myös yksityiset ihmiset voivat jättää palveluun myynti-ilmoituksia luonnontuotteista, joiden myyminen on sallittua yksityisille toimijoille. Alustalla ei tehdä kauppaa, vaan sieltä löytää yhteystiedot tarkemman neuvottelun aloittamiseksi.
Hankkeessa on luotu Julkisten hankintojen optimointityökalu, jonka tarkoituksena on lisätä omavaraisuutta. Tämä saavutetaan hyödyntämällä mahdollisimman paljon lähialueella tuotettuja hyödykkeitä, jotta hankintojen hyvät taloudelliset vaikutukset jäävät alueelle, ja jotta hankintojen ekologista jalanjälkeä saadaan minimoitua.
Tutustu työkaluun tästä.
Julkaisut Lapin ammattikorkeakoulun LUMEN -verkkolehdessä:
Arktiset Aromit ry:n luonnontuotealan verkkojulkaisu: Luonnosta sinulle
Päätoimittaja: Birgitta Partanen, toiminnanjohtaja, Arktiset Aromit ry
Taitto ja kansikuvat: Marjo Räisänen, viestintäsuunnittelija, Arktiset Aromit ry
Hankkeessa on uudistettu www.pororeseptit.fi -sivusto. Sivustolta löytyy herkullisten reseptien lisäksi tietoa myös poroon liittyvästä kulttuurista ja perinteistä Lapissa sekä poronlihan myyjien yhteystietoja.
Lähituotteesta paikallisen kaupan vetovoimatekijäksi -blogikirjoitus
Ruokasektorilla toimivien tahojen yhteistyön tiivistämiseksi ja yhteen saattamiseksi Valtakunnallinen ruokasektorin koordinaatiohanke toteutti maakunnalliset Ruoka-ala kasvuun -tilaisuudet loppuvuoden 2018 ja vuoden 2019 aikana. Oheinen kooste sisältää hanketoteuttajien havaintoja ja vinkkejä tulevan kehittämistoiminnan toteuttamiseen elintarvike- ja luonnontuotealoilla.