Polku elintarvikealan yrittäjyyteen
Liikeideasta yrittämiseen
Alla olevan vuokaavion on luonut Anna-Riikka Lavia, Arctic Ice Cream Factoryn perustaja. Vuokaavion polku johdattelee liikeideasta yritystoiminnan käynnistämiseen. Polku on reipas ja rehellinen, perille pääsy edellyttää kulkua mutkien ja tärkeiden toimenpiteiden kautta – tai uudelleen yrittämistä paremmilla taidoilla. Lue Anna-Riikan omia kokemuksia elintarvikealan yrityksen perustamisesta Biotalousuutisista.
Lähiruokayrittäjän työkirja
Luonnonvarakeskuksen FOREFOOD -hankkeessa luoma Lähiruokayrittäjän työkirja auttaa aloittelevaa elintarvikealan yrittäjää hahmottamaan yrityksensä liiketoimintamallin sekä tunnistamaan yrityksen vahvuuksia ja kehittämiskohteita.
Työkirja johdattee lukijan pohtimaan liiketoiminnan tuottamaa arvoa ja hyötyjä asiakkaan silmin sekä antaa eväitä uuden liiketoiminnan kehittämiseen. Lataa Lähiruokayrittäjän työkirja alla olevasta linkistä:
Töissä elintarvikealan mikroyrityksessä -perehdyttämisaineisto
Perehdyttämisaineisto on tarkoitettu avuksi työntekijöille, jotka sijoittuvat elintarvikealan yrityksiin uusina työntekijöinä tai työelämässä oppijoina. Elintarvikealan työnantajille aineisto voi puolestaan tarjota ideoita siitä, miten työpaikasta voi tehdä uusille ja vanhoille työntekijöille viihtyisämmän ja työtehtävistä motivoivampia.
Muita hyödyllisiä vinkkejä yrittäjäksi aikovalle:
- Jos kaipaat suoria neuvoja, tutustu Lapin elintarviketalo -sivustolla yritysneuvontaa tarjoaviin tahoihin
- Aitojamakuja.fi -sivuston oppaista löytyy monipuolisesti vinkkejä elintarvikealan yrittäjyyteen
- Runsaasti neuvoja yrityksen perustamiseen löydät myös Ruokaviraston nettisivuilta.