- Tämä tapahtuma on mennyt.
Artesaaniruoan SM 2022, Lappeenranta
21.9.2022 – 23.9.2022
Artesaaniruokatuotteet valmistetaan pääosin paikallisista raaka-aineista, joiden alkuperä on jäljitettävissä. Tuotteet valmistetaan huolella jalostaen, pienissä erissä ja usein omalla tilalla tai yrityksessä.
Artesaaniruoan tuntomerkkinä on ammattitaitoinen käsin tekeminen läpi koko tuotantoketjun.
Artesaaniruokakilpailun konsepti edustaa arvoja, jotka pohjautuvat artesaaniruoan perinteiden suojelemiseen ja säilyttämiseen. Kilpailun tavoitteena on paikallisten ruokakulttuurien säilyttäminen ja kehittäminen sekä artesaaniruoan tunnetuksi tekeminen ja sen kehityksen edistäminen.
Ilmoittautumisohjeet sekä Artesaaniruoka SM 2022 kilpailukategoriat/-luokat löydät tapahtuman verkkosivuilta osoitteesta: Artesaaniruokasm.fi
Kilpailun järjestää Etelä-Suomen maa- ja kotitalousnaisten piirikeskus/ ProAgria Etelä-Suomi ry yhteistyössä Suomen Artesaaniruoka ry:n kanssa.