- Tämä tapahtuma on mennyt.
Lapinlehmän maidon jatkojalostuksen työpaja
18.11.2021 @ 08:00 – 19.11.2021 @ 16:00
Tuotekehitystä meijeriammattilaisen opastuksella
Nyt on tulossa oivallinen tilaisuus oppia uutta lapinlehmän maidon jatkojalostuksesta Lappari-elinkeino -hankkeen lapinlehmän maidon tuotekehityksen työpajassa! Kaksipäiväisen koulutuksen tarkoituksena on perehtyä hapanmaitotuotteiden valmistuksen perusteisiin.
Työpajassa päästään maidonkäsittelyssä tositoimiin eli valmistetaan lapinlehmien raakamaidosta jugurtteja, piimää, rahkaa, viiliä ja muita hapanmaitotuotteita.
Työpajan teoria-aiheina ovat muun muassa jalosteisiin tulevan maidon peruskäsittely, maitotuotteiden laatutekijät ja omavalvonta. Kurssipäivien päätteeksi toteutettavassa tuotekehityksen ideariihessä pohditaan omien mahdollisten tuotteiden kehittämistä ja markkinointia.
Työpaja pidetään Ammattiopisto Lappian Tornion toimipaikassa 18.-19.11.2021 ja sen vetäjänä toimii elintarviketieteiden maisteri, meijerialan asiantuntija Johanna Aho. Työpajapäivien ohjelma ja kurssipaikan tarkemmat tiedot lähetetään ilmoittautuneille lokakuussa.
Mukaan pääsee 15 ensiksi ilmoittautunutta. Muutama henkilö otetaan myös varapaikoille. Työpajapäiviin osallistuminen on maksutonta.
Ilmoittaudu mukaan tästä.
Jatkokurssi vuoden 2022 alkupuolella.
Tapahtuman järjestää Lapinlehmään perustuvan erikoistumisen mahdollisuudet osana pohjoisia elinkeinoja -hanke, jota toteuttavat yhteistyössä Lapin yliopiston Arktinen keskus, Luonnonvarakeskus sekä Ammattiopisto Lappia. Seuraa hankkeen ilmoittelua Facebook-ryhmässä: https://www.facebook.com/groups/1469162343116622/
Lisätietoja tapahtumasta:
Ritva Pesonen, AO Lappia,
p. 040 670 3508,
email: ritva.pesonen@lappia.fi
Anne Tuomivaara,
p. 040 4844160,
email: anne.tuomivaara@ulapland.fi