Skip to content
  • ETUSIVU
  • TAPAHTUMAT
  • VERKOSTOT & YHTEISTYÖ
    • Elintarvikealan koulutus lapissa
    • Hankeluettelo
    • Hankerahoitus
    • Hankkeiden materiaalipankki
    • Maaseutuklusteri & kansainvälinen yhteistyö
  • OHJEITA ELINTARVIKEYRITTÄJÄLLE
    • Elintarvikelainsäädäntö
    • Kumppanuusmaatalous
    • Oppilaitosten palvelut yrityksille
    • Polku elintarvikealan yrittäjyyteen
    • Tuotteiden myynti- ja jakelualustat
    • Vienti-info
    • Yritysneuvonta
  • YHTEYS & LINKIT
Loading

« Kaikki

  • Tämä tapahtuma on päättynyt

Ruokaviraston tiedepäivä

16.11.2021 @ 12:00 – 16:00

Ravintoa tiedenälkään! Kaikille avoimessa tiedepäivässä pääset tutustumaan Ruokaviraston ajankohtaisiin, terveyttä käsitteleviin tutkimuksiin. Päivän teemana on yhteinen terveys eli ruoan turvallisuus sekä kasvien ja eläinten terveys.

Ilmoittaudu Tiedepäivään tästä linkistä: https://www.lyyti.fi/reg/Ruokaviraston_tiedepaiva_1281

Tiedepäivän seminaari pidetään Teams-yhteydellä 16.11. klo 12–16. Teams-linkki lähetetään ilmoittautuneille sähköpostiin. Osallistu keskusteluun, anna kommentteja ja palautetta Twitterissä aihetunnisteella #RuokavirastoTiede21

Tiedepäivän ohjelma

12.00–12.10 Tervetuloa, tutkimusjohtaja Liisa Maunuksela

12.10–13.10

  • Turvallinen ja terveellinen ruoka, tutkimusjohtaja Liisa Maunuksela
  • Ruoan esihistoria – viljelyn alkaminen, erikoistutkija Maria Kaislaniemi
  • Kun analytiikan tarkkuus ei auta – elintarvikkeiden transrasvan alkuperän arviointi EU:ssa, erikoistutkija Tiina Ritvanen
  • Palkokasvit tutkimuksen kohteena Ruokavirastossa, erikoistutkija Johanna Santala
  • Ravitsemus- ja ruokasuositusten laatiminen – yhteispohjoismaiset ja kansalliset suositukset, valtion ravitsemusneuvottelukunnan pääsihteeri Arja Lyytikäinen

13.20–13.40 Kahvitauko

13.40–14.40

  • Yhteinen terveytemme – yhteiset riskimme, tutkimusprofessori Annamari Heikinheimo
  • Nostoja eläimistä ja elintarvikkeista eristettyjen bakteerien resistenssiseurannasta, erikoistutkijat Suvi Nykäsenoja ja Satu Olkkola
  • Kalaherkkujen zoonoottiset madot, tutkimusprofessori Antti Oksanen
  • Tiedon hyödyntäminen tieteellisessä riskinarvioinnissa, tutkija Kirsi-Maarit Siekkinen

Keskustelua ja jaloittelutauko

15.00–16.00

  • Yhteinen terveytemme – taudit uhkana, tutkimusprofessori Antti Oksanen
  • Kryptosporidien molekulaarinen karakterisointi, tutkija Tuulia Enbom
  • Siipikarjan kolibasillloosirokotukset, tutkija Mia Biström
  • Tiedolla tehokkaaseen salmonellatorjuntaan, ylitarkastaja Tanja Lähteinen

16.00 keskustelua ja tiedepäivän päätös

  • Google Calendar
  • iCalendar
  • Outlook 365
  • Outlook Live

Event Navigation

  • « Arktinen kalatalous -webinaari
  • Lapinlehmän maidon jatkojalostuksen työpaja »