- This event has passed.
Lapinlehmän lihan jatkojalostuksen työpaja
21.11.2022 – 22.11.2022
Lapin lehmän lihan jatkojalostuksen työpaja pidetään 21.-22. marraskuuta Tervolan Louella AO Lappian koulutilalla. Työpajoihin ovat tervetulleita kaikki, jotka ovat kiinnostuneita naudanlihan laadukkaasta tuottamisesta ja sen mahdollisuuksista jatkojalosteissa ja etenkin ravintolakäytössä. Lihan jatkojalostusta vähittäispakkauksissa myytäviksi tuotteiksi opetellaan tarkemmin seuraavassa, tammikuussa 2023 järjestettävässä pajassa.
OHJELMA:
Maanantaina 21.11. on tuottajien iltakahvitilaisuus kello 17-18.30. Kahveilla lihatutkimukseen erikoistunut tutkija Liisa Keto kertoo siitä, miten jo kasvatusvaiheessa voidaan vaikuttaa paljon lihan lopulliseen laatuun.
Tiistaina 22.11. aamupäivällä keittiömestari kertoo lihan laatutekijöistä ravintoloiden näkökulmasta ja kuullaan myös lihatutkijan ja alkuperäiskarjan kasvattajan näkemykset aiheesta. Tiistaina iltapäivällä klo 13-17 tehdään käytännön hommia, kun valmistellaan, kehitellään ja maistellaan ruokaa lapinlehmän lihasta keittiömestarin opastuksella koulun keittolassa. Iltapäivän osuuteen on paikkoja rajoitetusti.
Paja on osallistujille maksuton. Hanke tarjoaa kahvit, ruokailu oppilaitoksen ruokalassa on omakustanteinen.
Annamme mielellämme lisätietoa sähköposteilla:
anne.tuomivaara@ulapland.fi tai anna-riikka.lavia@lappia.fi
Tervetuloa!
Työpajapäivien tarkempi ohjelma ja tiedot kurssipaikasta lähetetään ilmoittautuneille myöhemmin. Pajaan voi ilmoittautua 15.11. saakka.