Skip to content
  • ETUSIVU
  • TAPAHTUMAT
  • VERKOSTOT & YHTEISTYÖ
    • Elintarvikealan koulutus lapissa
    • Hankeluettelo
    • Hankerahoitus
    • Hankkeiden materiaalipankki
    • Maaseutuklusteri & kansainvälinen yhteistyö
  • OHJEITA ELINTARVIKEYRITTÄJÄLLE
    • Elintarvikelainsäädäntö
    • Kumppanuusmaatalous
    • Oppilaitosten palvelut yrityksille
    • Polku elintarvikealan yrittäjyyteen
    • Tuotteiden myynti- ja jakelualustat
    • Vienti-info
    • Yritysneuvonta
  • YHTEYS & LINKIT
Loading

« Kaikki

  • Tämä tapahtuma on päättynyt

Alueellinen kestävä keruuverkosto Tunturi-Lappiin

30 lokakuun @ 11:30 – 16:00

Miten matkailualueiden ravintolat saisivat ympärivuotisesti käyttöönsä laadukkaita lähialueen marjoja, sieniä ja villiyrttejä? Entä miten näitä tuotteita välittävät yritykset voisivat parantaa välitysliiketoiminnan kannattavuutta? Entä miten osaavat kerääjät ja metsänomistajat saisi sitoutettua keruisiin ja keruualueiden vuokraukseen?

Vastaus kaikkiin näihin kysymyksiin voisi olla alueellinen keruuverkosto, jossa alueen ostajat, välittäjät, osaavat kerääjät sekä metsänomistajat toimivat yhdessä suunnitelmallisesti yhteisiä sopimuksia ja varastointiratkaisuja hyödyntäen.

Tässä tilaisuudessa esitellään teoreettinen malli tällaiselle verkostolle sekä keskustellaan siitä yhdessä. Lisäksi tilaisuudessa kuullaan, millaisia ketteriä varastointi- ja jalostusratkaisuja on tarjolla testauskäyttöön, ja miten keruuverkosto tai yksittäiset yritykset voisivat niitä hyödyntää. Tervetuloa mukaan!

Tilaisuuden järjestävät Luonnontuotteita pohjoisesta ja Kestävää kasvua paikallisista raaka-aineista – Lappia Living Labs -kehittämis- ja investointihankkeet

Ohjelma

klo 11.30-12.15 Lounas (ilmainen osallistujille)

klo 12.15-12.40 Millainen voisi olla Tunturi-Lapin kuntien yhteinen keruuverkosto. Teoreettisen mallin esittely. Projektipäällikkö Marja Hannula, Luonnontuotteita pohjoisesta -hanke, Suomen metsäkeskus

klo 12.40-13.00 Keruutuoteagentin terveiset. Tiia Muotkavaara, Pohjoisesta luonnosta oy

klo 13.00-14.00 Yhteiset innovaatiot luonnontuotteiden hankinnassa ja jalostuksessa sekä tutustuminen pakaste- ja kuivuriperäkärryyn. Projektipäällikkö Rauni Korva-Hyötylä, Kestävää kasvua paikallisista raaka-aineista -hanke, Lappia

klo 14.00-14.15 Kahvitauko

klo 14.15-16.00 Tunturi-Lapin alueellisen keruuverkoston suuntaviivat – yhteinen työpaja

Ilmoittautuminen ja lisätiedot

Ilmoittaudu 27.10. mennessä

Tilaisuuteen voi osallistua myös etäyhteydellä.

Tilaisuuden pääjärjestäjä on Luonnontuotteita pohjoisesta -hanke, jota rahoittaa Euroopan maaseuturahasto.

Hotelli Ylläsrinne

Hotellintie 6
Ylläsjärvi, 95900
+ Google Map
  • Google Calendar
  • iCalendar
  • Outlook 365
  • Outlook Live

Event Navigation

  • « Lappia Living Labs -kumppanikahvila: Lapin maut samaan koriin
  • Luonnontuotepäivät Lahdessa »