Card image

Yrittäjätarinoita

Kuva: Arctic Forest Foods Oy

Jari Kurtti kertoo työhistoriastaan, oman yrityksensä perustamisesta sekä tuotekehittelystä tarkasti kirjoituksessaan. Villiyrtti- ja luonnonmarjaraaka-aineista syntyy kotimaista superfood-patukoita, jotka kilpailevat ulkomaalaisten tuotteiden rinnalla päivittäistavarakaupoissa. ProAgria, Arktista yritysvoimaa 8.8.2017

Lisätietoa: 

Kuva: Arctic Warriors Oy

Tuija Kauppinen ja Katja Misikangas jakavat yrityksensä uskoa lappilaisiin yrtteihin ja niiden potentiaaliin kansainvälisillä markkinoilla. Kirjoituksessa on vahva pienyrityksen näkökulma, ja siinä tarkastellaan myös luonnontuotealan haasteita ja voimaa. ProAgria, Arktista yritysvoimaa 26.2.2017

Lisätietoa:

Kuva: Supermood

Rita Nordinin blogissa tarkastellaan yrityksen kansainvälistymistä ja kaupallistamista kekseliäästä näkökulmasta. Kirjoittaja jakaa luonnonkosmetiikan alalta omia kokemuksiaan, joita voi niiden yleisyyden puolesta soveltaa monipuolisesti muihinkin tuoteryhmiin. Lutunen 30.11.2016.

Lisätietoa: 

Kuva: All About Lapland

Anna-Riikka Lavian blogitekstin aiheena on elintarvikeyrityksen perustamisen jälkeinen jakelukanavan etsintä. Lavia kertoo käytännönläheisesti tavaranjakelusta ja paikallisen yksityisyrittäjän tapahtumarikkaasta taipaleesta. ProAgria, Arktista yritysvoimaa 2.9.2016.

Lisätietoa: 

Kuva: Karin Lindroos

Yrittäjät Mirka Olin ja Nina Rantala kertovat yritystoiminnastaan. ”Halusimme luoda jotakin aitoa, jotakin kaunista ja jotakin laadukasta – sellaista, mistä yrittäjä voi olla ylpeä. Tuotteemme ovat oodeja suomalaiselle luonnolle.” ProAgria, Arktista yritysvoimaa 31.8.2018.

Lisätietoa:

Kuva: Arctic Power Berries

Raikkaassa esityksessä kerrotaan lyhyesti yrityksen taustasta ja tuotteista. Liikeideaa, tuotekehittelyä ja markkinointia havainnollistetaan käytännöllisesti ja yrittäjät puhuvat omista kokemuksistaan kansainvälisillä markkinoilla. (29.3. 2017 Uusia tuotteita metsästä – seminaari).

Lisätietoa: 

Kuva: Anna-Riikka Lavia, Arctic Ice Cream Factory

Anna-Riikan vuokaavion polku johdattelee liikeideasta yritystoiminnan käynnistämiseen. Polku on reipas ja rehellinen, perille pääsy edellyttää kulkua mutkien ja tärkeiden toiminpiteiden kautta – tai uudelleen yrittämistä paremmilla taidoilla.

Lisätietoa: 

Kuva: Fingredient Oy

Jari Siivari, Fingredient LtdMarjateollisuuden ja terveystuotteiden taloudellista merkitystä ja kansainvälinen ulottuvuutta aluksi, sitten siirrytään nimen mukaiseen pääaiheeseen ja lopuksi pohdintaa tulevaisuuden liiketoimintamahdollisuuksia. (Hillaseminaari 5.8.2016).

Lisätietoa: