Skip to content
  • ETUSIVU
  • TAPAHTUMAT
  • VERKOSTOT & YHTEISTYÖ
    • Elintarvikealan koulutus Lapissa
    • Hankeluettelo
    • Hankerahoitus
    • Hankkeiden materiaalipankki
    • Maaseutuklusteri ja kansainvälinen yhteistyö
  • OHJEITA ELINTARVIKEYRITTÄJÄLLE
    • Elintarvikelainsäädäntö
    • Kumppanuusmaatalous
    • Oppilaitosten palvelut yrityksille
    • Polku elintarvikealan yrittäjyyteen
    • Tuotteiden myynti- ja jakelualustat
    • Vienti-info
    • Yritysneuvonta
  • YHTEYS & LINKIT
Ladataan Tapahtumat

« Kaikki Tapahtumat

  • Tämä tapahtuma on mennyt.

Täysi Kymppi! – Hävikkiratkaisut nyt ja tulevaisuudessa -webinaari

14.9.2022 @ 09:00 – 11:30

Lämpimästi tervetuloa Motivan, Kuluttajaliiton ja SOK:n yhteistyössä järjestämään Hävikkiratkaisut nyt ja tulevaisuudessa -webinaariin, jossa juhlistetaan samalla 10 vuotta täyttävää Hävikkiviikkoa. Ilmoittaudu mukaan vuoden 2022 Hävikkiviikon päätapahtumaan!

Tänä vuonna tilaisuuden teemana on erilaiset keinot tukea kotitalouksia oman ruokahävikin vähentämisessä nyt ja tulevaisuudessa. Ohjelmassa on tarjolla myös monipuolinen katsaus elintarvikeketjun eri toimijoiden uraauurtavaan työhön ruokahävikin minimoimiseksi sekä elintarvikealan materiaalitehokkuuden sitoumuksen ensimmäisen kauden tuloksiin.

Tilaisuudessa esitellään lisäksi tuoreen valtakunnallisen kuluttajakyselyn tuloksia ja keskustellaan paneelikeskustelussa tulevaisuusorientoituneesti kuluttajille suunnatuista ruokahävikkiratkaisuista. Luvassa on myös katsaus 10 vuotta täyttävän Hävikkiviikon kohokohtiin!

Tilaisuuden juontajana sekä paneelikeskustelun moderoijana Kuluttajaliiton pääsihteeri Juha Beurling-Pomoell. Tilaisuus järjestetään virtuaalisesti. Kutsua saa välittää eteenpäin.

Ilmoittaudu mukaan 12.9.2022 mennessä.

Lisätietoja webinaarista:
Jenni Vainioranta
jenni.vainioranta@kuluttajaliitto.fi

Ohjelma

9.00Tasavallan presidentin Sauli Niinistön kirjallinen tervehdys

Tervetulosanat
Mika Lyytikäinen, johtaja, SOK Marketkauppa

Mitä uutta ruokahävikkirintamalta Euroopassa ja Suomessa?
Inkeri Riipi, tutkija, Luonnonvarakeskus

Näin vähennettiin yli 10 miljoonaa kiloa ruokahävikkiä – MATSIT tulokset 2019–2021
Aki Finer, johtaja, kiertotalous, Motiva Oy

Hävikki haltuun – Arlan täsmäkeinot ja tärkeimmät opit
Tuire Seppänen, QEHS Specialist, Arlafoods

Yhteishyvän reseptisuunnittelu – tuhansia reseptejä ja arjen oivalluksia
Anne Ponkkonen, S-kokeilukeittiön päällikkö, SOK Marketkauppa

Hävikin vähentäminen ravintola-alalla on yhteistyötä
Marketta Viljasaari, Senior Manager, Sustainability, Compass Group Finland
10.25Tauko

Valtakunnallinen kuluttajakysely: arvot, asenteet ja aikomukset ruokahävikkiä kohtaan
Jenni Vainioranta, Hävikkifoorumin hankekoordinaattori, Kuluttajaliitto

Paneelikeskustelu: Tulevaisuuden hävikkiratkaisut kuluttajien hävikin taklaamiseksi

Panelistit:
SOK:n ruoan verkkokaupan kehityspäällikkö Jarkko Vippola
Kitsain-projektin alullepanija Ville Karinen
Luonnonvarakeskuksen tutkimusprofessori, tulevaisuudentutkija Pasi Rikkonen
Kirjailija ja sosiaalisen median vaikuttaja Hanne Valtari
11.30Loppupuheenvuoro ja tilaisuus päättyy

Motiva

Näytä Järjestäjä WWW-sivusto

  • Google Calendar
  • iCalendar
  • Outlook 365
  • Outlook Live

Tapahtuma navigointi

  • « Perinteiset raaka-aineet keittiössä: monipuolinen poron veri -työpaja
  • Arktinen mehiläistalous -hankkeen päätösseminaari »