Ruoan maantieteellisen alkuperän merkitys on kasvussa. Alkuperästä ja paikallisuudesta viestiminen kuluttajalle luotettavasti on lisäarvotekijä niin tuotteelle kuin yritykselle. EU:lla on oma laatujärjestelmänsä alkuperästä viestimiseen, ns. nimisuojajärjestelmä, jossa tällä hetkellä on n. 3500 tuotetta. Suomalaisia tuotteita järjestelmässä on 13, viimeisimpänä suojattiin maantieteellisenä merkintänä ”Aito saunapalvikinkku”. Tule kuulemaan #nimisuoja2025-hankkeen päätösseminaariin, miten tästä laatujärjestelmästä voitaisiin saada Suomeenkin täysi hyöty!
Aika: torstai 8.12.2022 klo 9 – 12
Paikka: Hotelli Helka, Pohjoinen Rautatiekatu 23, Helsinki, Kokoustila Saarni + etäyhteys
09.00 Tilaisuuden avaus
Marika Säynevirta, toimialapäällikkö/Elintarviketeollisuusliitto
09.05 Nimisuojajärjestelmä on osa EU:n maatalouspolitiikkaa
Elsi Katainen, MEP, Euroopan parlamentin jäsen
09.25 EU is investing and boosting the PDO/PGI/TSG system
Katarina Barathova, policy officer/EU Comission, Agricultural and Rural Development
Maavastaava, Suomen nimisuojahakemukset
09.45 Yrityspuheenvuorot
11.00 Mistä hakijaryhmät saavat tietoa järjestelmästä ja tunteeko kuluttaja merkit?
11.30 Keskustelu jatkuu kahvitarjoilun kera
12.00 Tilaisuus päätös ja päätössanat
Marika Säynevirta, toimialapäällikkö/Elintarviketeollisuusliitto
Ilmoittautumiset viimeistään to 1.12.2022 tästä linkistä.
Etäosallistumiseen ilmoittautuneille lähetetään yhteyslinkki seminaaria edeltävänä päivänä 7.12.2022 ilmoittautumisessa annettuun sähköpostiosoitteeseen.
Tilaisuus on kaikille avoin ja maksuton.
Lisätietoja:
Ohjelma: Marjo Särkkä, Helsingin yiopisto, Ruralia-instituutti
marjo.sarkka@helsinki.fi
p. 044 5906849
Etäyhteys: Sirpa Piskonen, Helsingin yliopisto, Ruralia-instituutti
sirpa.piskonen@helsinki.fi
p. 044 5906856