42 tapahtumia found.
Onko sinulla tiedossa elintarvike- ja luonnontuotealan tapahtumia, jotka hauaisit näkyviin koulutus- ja tapahtumakalenteriimme?
Miten voit osallistua julkisiin elintarvikehankintaprosesseihin? Tule ja selvitä! Työpajassa pohditaan elintarvikehankintaprosessia alusta loppuun. Lähiruoan aseman parantamiseen tarvitaan kuntien luottamushenkilöitä, viranhaltijoita sekä paikallisia yrittäjiä!Työpajan teemat: markkinakartoitus, markkinavuoropuhelu, hankintalaki mahdollistajana hankinnoissa (erityisesti ositus, pisteytys) ja onnistuneet alueelliset hankinnat.Kannattaa erityisesti yrittäjät huomata, että vaikka ette olisi vielä ikinä tarjonneet tuotteita kunnalle, niin silti kannattaa tulla mukaan! Saatte saman tien […]
Tervetuloa juhlistamaan Manner-Suomen maaseudun kehittämisohjelmaa ja ohjelmakauden upeimpia onnistumisia perjantaina 30.9.2022 Kurikan kampukselle!Maaseutugaala 30.9. Gaalapäivä alkaa Leader-ryhmien järjestämillä retkillä, jotka suuntautuvat ympäri Etelä-Pohjanmaata ja Pohjanmaata. Retkillä vieraillaan mitä mielenkiintoisimmissa maaseuturahoitusta saaneissa kohteissa.Päivä huipentuu Maaseutugaalaan Kurikan kampuksella. Luvassa on herkullinen kolmen ruokalajin illallinen, upeita esityksiä sekä tietenkin ohjelmakauden upeimpien hankkeiden ja onnistumisten palkitsemiset. Ilta huipentuu illan […]
Luomualan ykköstapahtuma järjestetään keskiviikkona 5.10.2022 Ravintola Töölössä. Vuoden odotetuin asiantuntijatapahtuma kokoaa jälleen yhteen alan suunnannäyttäjät pohtimaan ruoka-alan viimeisimpiä tutkimustuloksia, megatrendejä ja mahdollisuuksia.Tapahtumassa julkistetaan mm. tuoreita tuloksia suomalaisten luomun kulutuksesta sekä luottamuksesta luomuun ja sen kestävyyshyötyihin.Katso ohjelma ja ilmoittaudu mukaan tapahtuman nettisivuilla!
Miten voit osallistua julkisiin elintarvikehankintaprosesseihin? Tule ja selvitä! Työpajassa pohditaan elintarvikehankintaprosessia alusta loppuun. Lähiruoan aseman parantamiseen tarvitaan kuntien luottamushenkilöitä, viranhaltijoita sekä paikallisia yrittäjiä!Työpajan teemat: markkinakartoitus, markkinavuoropuhelu, hankintalaki mahdollistajana hankinnoissa (erityisesti ositus, pisteytys) ja onnistuneet alueelliset hankinnat.Kannattaa erityisesti yrittäjät huomata, että vaikka ette olisi vielä ikinä tarjonneet tuotteita kunnalle, niin silti kannattaa tulla mukaan! Saatte saman tien […]
Tule kehittämään tuotteittesi ilmastoviisautta KIKE-työpajaan to 27.10.2022 klo 12 - 14.30 Zoomiin! Ilmoittaudu mukaan tällä lomakkeella. Ilmoittautumisesi jälkeen saat liittymislinkin sähköpostiisi. Osallistuminen on maksutonta. Työpajan toteuttaa Kiertotaloudesta lisää kilpailukykyä elintarvikevientiin (KIKE)-hanke.Työpajan ohjelma:Klo 12.00 – 12.30 Lisää tuottoa ja kannattavuuttaKlo 12.30 – 14.00 Paranna kilpailukykyäsi - roadmapKlo 14.00 – 14.30 Edistä myyntiäsi – markkinakatsaus maailmaltaTule KIKE-työpajaan 27.10. klo 12 […]
Miten voit osallistua julkisiin elintarvikehankintaprosesseihin? Tule ja selvitä! Työpajassa pohditaan elintarvikehankintaprosessia alusta loppuun. Lähiruoan aseman parantamiseen tarvitaan kuntien luottamushenkilöitä, viranhaltijoita sekä paikallisia yrittäjiä!Työpajan teemat: markkinakartoitus, markkinavuoropuhelu, hankintalaki mahdollistajana hankinnoissa (erityisesti ositus, pisteytys) ja onnistuneet alueelliset hankinnat.Kannattaa erityisesti yrittäjät huomata, että vaikka ette olisi vielä ikinä tarjonneet tuotteita kunnalle, niin silti kannattaa tulla mukaan! Saatte saman tien […]
Hyvät lappilaisen ruoan tuottajat, jalostajat, ravintolan ja kaupan edustajat sekä kaikki lappilaisesta ruoasta ja maataloudesta kiinnostuneet, olette sydämellisesti tervetulleita keskustelemaan lappilaisen ruokatuotannon tilanteesta ja tulevaisuudesta!Lappilainen elintarvike on turvallista lähiruokaa ja sen käyttäminen luo huoltovarmuutta. Ilman lappilaista alkutuotantoa, ei ole lappilaista elintarviketuotantoa. Haluatko olla mukana turvaamassa lappilaisen ruoantuotannon huoltovarmuutta? Tule ja tiedä miten toimia.Paikan päälle ilmoittautuneille […]
Lähiruokaa, luomua ja luonnontuotteita – Ruokasektorin koordinaatio järjestää tutkimustiistai-infoja, joissa esitellään teemaan liittyviä ajankohtaisia tutkimuksia ja tuloksia. Tutkimustiistait järjestetään Teams-kokouksina ja niihin ovat tervetulleita kaikki asiasta kiinnostuneet.Marraskuun ensimmäisenä tiistaina 1.11. klo 9-10 puhutaan luomusta. Väitöskirjatutkija Heli Lehtinen Helsingin yliopiston Ruralia-Instituuttista avaa omaa tutkimustaan luomuviljelyn ja regeneratiivisen viljelyn suhteesta.Väitöskirjatutkija Heli Lehtinen, Helsingin yliopisto Ruralia-Instituutti: Miten regeneratiivinen viljely […]
Lähiruuan myynnistä ja jakelusta puhutaan Rieskapaikassa (Nelostie 3312, 95355 Koivu) keskiviikkona 2.11. klo 16-18. Tervetuloa kuulemaan myyntiasiaa ja keskustelemaan, tarvitsisimmeko lähiruuan myynti- ja jakelurinkiä alueelle.Tilaisuudessa tarjotaan kahvit, joten ilmoittauduthan viimeistään 1.11. Lisätiedot ja ilmoittautuminen:Anna-Riikka Laviaanna-riikka.lavia@lappia.fi
Syyskuussa käynnistyi kaksi itärajalla kulkevan Via Karelia -matkailutien ruokamatkailua vahvistavaa hanketta: Ruokamatkailun vastuullinen kehittäminen palvelumuotoilulla Via Karelialla (Lapin ammattikorkeakoulu ja Lapin yliopisto) ja Via Karelia – Vastuullista ruokamatkailua verkostoituen (ProAgria Itä-Suomi ry / MKN Itä-Suomi ja Koillis-Suomen kehittämisyhtiö Naturpolis Oy). Hankkeiden kautta tavoitellaan entistä tunnetumpaa, vetovoimaisempaa ja vastuullisempaa matkailureittiä. Mukaan toimintaan kutsutaan harvaan asutuilla alueilla […]