Loading view.
Onko sinulla tiedossa elintarvike- ja luonnontuotealan tapahtumia, jotka hauaisit näkyviin koulutus- ja tapahtumakalenteriimme?
Tule keskustelemaan ajankohtaisista teurastusasioista Inariin poroteurastajien seminaaripäiville. Tapahtuma on suunnattu kaikille poroteurastuksen parissa työskenteleville ja aiheesta kiinnostuneille. Jos et pääse paikan päälle, voit ilmoittautua ilmoittautumislinkin kautta myös etäosallistujaksi! Sekä iltatilaisuuteen että seminaaripäivään ilmoittautumiset saman linkin kautta.Tiistai-iltana ja keskiviikkoaamuna ilmainen kuljetus Rovaniemi-Inari-välille. Paluukyyti Inari-Rovaniemi keskiviikkona klo 16 jälkeen.Ilmoittautuminen etukäteen 22.8.2022 kello 16 mennessä iltatilaisuuteen ja/tai seminaaripäivään:Lisätietoja […]
Luvassa myynti- ja markkinointivalmennusta porotuotteiden myyjille! Tapahtuma järjestetään livenä Lapin ammattikorkeakoulun Jokiväylän kampuksella Rovaniemellä. Myös etäosallistuminen on mahdollista.Ilmoittautumiset 29.8. mennessä!Lisätietoja: www.lapinamk.fi/porontaljat Mari Ronkainen p. 0401865198 / mari.ronkainen@lapinamk.fi
Oulun Sieniseura ottaa vastuun Suomen sieniseurojen valtakunnallisen tapaamisen järjestämisestä vuonna 2022. Tapahtumapaikaksi on valittu Suomen eteläisimmän tunturialueen huippu, Pudasjärven Pikku-Syöte.Pudasjärven alue tarjoaa erinomaiset sienimaastot ja Hotelli / Nuorisokeskus Pikku-Syöte monipuoliset majoitusmahdollisuudet. Alueella on Syötteen kansallispuisto sekä erinomaiset retkeily- ja vaellusreitit.https://www.luontoon.fi/syote/kesareitithttps://www.luontoon.fi/syotehttps://www.pudasjarvi.fi/matkailupalvelutIlmoittautumisesta ja tarkemmista järjestelyistä lisätiedot löytyvät Oulun Sieniseuran kotisivulta.Tiedustelut seuran gmailiin oulun.sieniseura@gmail.com
Tervetuloa Lapin elintarvikepäivään!Ennen valtakunnallista Lähiruokapäivää (10.9.) järjestettävä Lapin elintarvikepäivä kokoaa Lapin elintarvike- ja luonnontuotealan toimijat Kemijärven kulttuurikeskukseen verkostoitumaan ja keskustelemaan alan tulevaisuuden näkymistä. Oletpa sitten yrittäjä, hanketoimija, rahoittaja, oppilaitoksen edustaja tai muuten vain alasta kiinnostunut, olet lämpimästi tervetullut mukaan! Tapahtumaohjelma 9-11 Tuottaja- ja hanketori Tule tutustumaan Lapin alueen elintarvike- ja luonnontuotealan yrityksiin ja hankkeisiin! Torilta voit ostaa itsellesi […]
Lähiruokapäivä järjestetään jälleen 10.9.2022! Mistä ruoka tulee? Mitä lehmät syövät? Haiseeko sika pahalle? Miltä tuntuu hevosen turpa kämmentä vasten? Mitä muuta kuin ruokaa maaseudulla on tarjota? Muun muassa näihin kysymyksiin voit saada vastauksen valtakunnallisen Lähiruokapäivän tapahtumissa 10.9.2022!Lähiruokapäivä jatkaa nyt siitä, mihin viitenä aiempana vuotena järjestetty Osta tilalta -päivä jäi: se kutsuu ihmisiä tutustumaan lähiruoan tuottajiin sekä […]
Tervetuloa jo kolmannen kerran järjestettävään Lähiruokapäivän myyntitapahtumaan Kemijärvelle, kahvila-ravintola Mokkatuvan pihapiiriin. Tapahtumassa mukana paikallisia lähituottajia ja kädentaitajia – tarjolla herkkua monenmoista!Päivän aikana järjestelyissä mukana oleva Lapin AMK:n väki esittelee Kohti kestäviä hankintoja -hanketta. Hankkeessa tuodaan paikallisia hankintoja, tuotteita ja lähiruokaa lähemmäs kuluttajaa uuden vekkotyökalun avulla.TUOTTAJA – ILMOITTAUDU MUKAAN:herkkutorvi@gmail.comtytti.tuominen@kemijarvi.fiLue lisää osoitteessa Ostatilalta.fi
Perinneruokahankkeen Lähiruokapäivän työpajassa valmistetaan kolme ruokalajia poron verestä käyttäen hyödyksi myös muita paikallisia sesongin raaka-aineita.Tapahtuma on maksuton. Ilmoittautumiset etukäteen:kati.savukoski@italappi.fi040 732 7557
Lämpimästi tervetuloa Motivan, Kuluttajaliiton ja SOK:n yhteistyössä järjestämään Hävikkiratkaisut nyt ja tulevaisuudessa -webinaariin, jossa juhlistetaan samalla 10 vuotta täyttävää Hävikkiviikkoa. Ilmoittaudu mukaan vuoden 2022 Hävikkiviikon päätapahtumaan!Tänä vuonna tilaisuuden teemana on erilaiset keinot tukea kotitalouksia oman ruokahävikin vähentämisessä nyt ja tulevaisuudessa. Ohjelmassa on tarjolla myös monipuolinen katsaus elintarvikeketjun eri toimijoiden uraauurtavaan työhön ruokahävikin minimoimiseksi sekä elintarvikealan […]
Tervetuloa Arktinen mehiläistalous -hankkeen päätösseminaariin, kuulemaan asiantuntijaluentoja sekä verkostoitumaan paikan päälle. Myös etäosallistuminen on mahdollista.Ilmoittaudu osoitteessa: https://link.webropol.com/s/armloppuseminaariLisätietoja: marru.kraft@lapinamk.fi
Miten voit osallistua julkisiin elintarvikehankintaprosesseihin? Tule ja selvitä! Työpajassa pohditaan elintarvikehankintaprosessia alusta loppuun. Lähiruoan aseman parantamiseen tarvitaan kuntien luottamushenkilöitä, viranhaltijoita sekä paikallisia yrittäjiä!Työpajan teemat: markkinakartoitus, markkinavuoropuhelu, hankintalaki mahdollistajana hankinnoissa (erityisesti ositus, pisteytys) ja onnistuneet alueelliset hankinnat.Kannattaa erityisesti yrittäjät huomata, että vaikka ette olisi vielä ikinä tarjonneet tuotteita kunnalle, niin silti kannattaa tulla mukaan! Saatte saman tien […]
Artesaaniruokatuotteet valmistetaan pääosin paikallisista raaka-aineista, joiden alkuperä on jäljitettävissä. Tuotteet valmistetaan huolella jalostaen, pienissä erissä ja usein omalla tilalla tai yrityksessä.Artesaaniruoan tuntomerkkinä on ammattitaitoinen käsin tekeminen läpi koko tuotantoketjun.Artesaaniruokakilpailun konsepti edustaa arvoja, jotka pohjautuvat artesaaniruoan perinteiden suojelemiseen ja säilyttämiseen. Kilpailun tavoitteena on paikallisten ruokakulttuurien säilyttäminen ja kehittäminen sekä artesaaniruoan tunnetuksi tekeminen ja sen kehityksen edistäminen. Ilmoittautumisohjeet sekä Artesaaniruoka SM 2022 kilpailukategoriat/-luokat löydät tapahtuman verkkosivuilta osoitteesta: […]
Seminaari on tarkoitettu kaikille soiden hyödyntämisestä kiinnostuneille maanomistajille, yrittäjille tai luonnontuotealan yrittäjyydestä kiinnostuneille. Seminaarissa pohditaan suobiomassojen käyttömahdollisuuksia hyvinvointituotteissa ja palveluissa sekä erilaisissa elintarvikkeissa. Tapahtumaan on myös etäosallistumismahdollisuusLisätietoja ja ilmoittautumiset: https://businessranua.fi/tapahtumat/suoseminaariTapahtuman järjestää: Ranuan kunta sekä Ranuan suobiomassojen käyttömahdollisuudet hyvinvointituotteissa ja -palveluissa sekä elintarvikkeissa – hanke
Tervetuloa Perinneruokahankkeen loppuseminaariin Savukoskelle kuulemaan hankkeen keskeisistä tuloksista ja tutustumaan Perinneruokia porosta -oppaaseen! Tapahtuma on maksuton ja avoin kaikille aiheesta kiinnostuneille.Varaa paikkasi ilmoittautumalla 20.9. mennessä Kati Savukoskelle:kati.savukoski@italappi.fi040 732 7557
Päivän aikana luvassa on muun muassa livemusiikkia, talutusratsastusta, perinnetaitojen esittelyä ja työnäytöksiä sekä suopungin heittoa! Paikan päällä on myös lampaita ja poro sekä vanhoja autoja ja työkoneita. Myynnissä on erilaisia käsitöitä, leivonnaisia, sadonkorjuutuotteita, kalaa, sieniä, marjoja jne. Kahvio myös avoinna koko päivän!Haluatko varata ilmaisen myyntipaikan? Ota rohkeasti yhteyttä: Annika Piittisjärvi, p. 045 351 2640Rovaniemen kaupunki […]
Miten voit osallistua julkisiin elintarvikehankintaprosesseihin? Tule ja selvitä! Työpajassa pohditaan elintarvikehankintaprosessia alusta loppuun. Lähiruoan aseman parantamiseen tarvitaan kuntien luottamushenkilöitä, viranhaltijoita sekä paikallisia yrittäjiä!Työpajan teemat: markkinakartoitus, markkinavuoropuhelu, hankintalaki mahdollistajana hankinnoissa (erityisesti ositus, pisteytys) ja onnistuneet alueelliset hankinnat.Kannattaa erityisesti yrittäjät huomata, että vaikka ette olisi vielä ikinä tarjonneet tuotteita kunnalle, niin silti kannattaa tulla mukaan! Saatte saman tien […]
Tervetuloa juhlistamaan Manner-Suomen maaseudun kehittämisohjelmaa ja ohjelmakauden upeimpia onnistumisia perjantaina 30.9.2022 Kurikan kampukselle!Maaseutugaala 30.9. Gaalapäivä alkaa Leader-ryhmien järjestämillä retkillä, jotka suuntautuvat ympäri Etelä-Pohjanmaata ja Pohjanmaata. Retkillä vieraillaan mitä mielenkiintoisimmissa maaseuturahoitusta saaneissa kohteissa.Päivä huipentuu Maaseutugaalaan Kurikan kampuksella. Luvassa on herkullinen kolmen ruokalajin illallinen, upeita esityksiä sekä tietenkin ohjelmakauden upeimpien hankkeiden ja onnistumisten palkitsemiset. Ilta huipentuu illan […]