- This event has passed.
Luomukasvintuotannon mahdollisuudet Lapissa 20. – 23.2.
20.2.2023 – 23.2.2023
Kemi-Tornionlaakson koulutuskuntayhtymän hallinnoima Lisää Luomua Lappiin -tiedonvälityshanke edistää luomualan kehitystä ja kasvua Lapin läänin alueella.
Hanke järjestää tiedotustilaisuuksia Ammattiopisto Lappian Louen toimipisteessä (Kätkävaarantie 69) helmi-maaliskuun aikana (tilaisuuksiin on myös etäosallistumismahdollisuus).
Tiedotustilaisuuksista hankittua tietoa voi käyttää hyväkseen ja hakeutua halutessaan Ammattiopisto Lappiaan opiskelijaksi suorittamaan yhden tutkinnonosan: Luomutuotteiden tuottaminen. Näin toimien osallistuja voi hankkia myös todistuksen, joka vaaditaan, jos aikoo tehdä sitoumuksen luonnonmukaisesta tuotannosta tulevaisuudessa.
Hankkeen tiedonvälityspäivät on suunnattu luomuviljelijöille sekä kaikille luomutuotannosta kiinnostuneille. Tapahtumiin osallistuminen on maksutonta. Tilaisuuksissa on tarjolla omakustanteinen lounas hintaan 6,40 €.
Tervetuloa osallistumaan ja hankkimaan tietoa Luomusta!
Lisätietoja ja ilmoittautumiset tilaisuuksiin:
Ritva Pesonen, projektipäällikkö
ritva.pesonen@lappia.fi
0401217260
Ilmoittautumiset 16.2.2023 mennessä 20.-23.2.2023 tilaisuuksiin.
Ilmoittautumiset 23.2.2023 mennessä 27.-28.2.2023 ja 16.3.2023 tilaisuuksiin.
Luomukotieläintuotannon mahdollisuudet Lapissa 27. – 28.2.
Luomupuutarhatuontanto 16.3.
Ohjelma 20.2. klo 9.30 – 15.15
Asiantuntijana: Heidi Nikkilä, luomuasiantuntija, Lapin ELY-keskus
9.30 – 10.00 Kahvi + suolainen (hanke tarjoaa)
10.00 – 11.15 Luomusitoumus ja muutokset, luomusuunnitelma.
11.15 – 11.45 Ruokailu (omakustanteinen)
11.45 – 13.00 Valvontajärjestelmän ajankohtaiset asiat
13.00 – 13.15 Jaloittelutauko
13.15 – 15.15 Koulutusvaatimus ja miten se Lappiassa toteutetaan. Luomusuunnitelmat, Ritva Pesonen, Lisää Luomua Lappiin -tiedonvälityshanke
Ohjelma 21.2. klo 9.00 – 15.00
Asiantuntijana Olli Valtonen, ProAgria Huippuosaaja, Nurmituotanto ja Luomu
9.00 – 9.15 Kahvi + suolainen (hanke tarjoaa)
9.15 – 11.15 Maan tuottokyky ja maanhoito
11.15 – 12.00 Ruokailu (omakustanteinen)
12.00 – 13.15 Maan tuottokyky ja maanhoito jatkuu
13.15 – 13.30 Jaloittelutauko
13.30 – 15.00 Lannoitus ja ravinnehuolto luonnonmukaisessa viljelyssä
Ohjelma 22.2. klo 9.00 – 15.00
Asiantuntijana: Olli Valtonen, ProAgria Huippuosaaja, Nurmituotanto ja Luomu
9.00 – 9.15 Kahvit + suolainen
9.15 – 11.15 Lannoitus ja ravinnehuolto luonnonmukaisessa viljelyssä, Biologinen typensidonta ja viherlannoitus.
11.15 – 12.00 Ruokailu (omakustanteinen)
12.00 – 13.15 Biologinen typensidonta ja viherlannoitus jatkuu
13.15 – 13.30 Jaloittelutauko
13.30 – 15.00 Kasvinsuojelu luonnonmukaisessa tuotannossa
Ohjelma 23.2. klo 9.00 – 15.00
Asiantuntijana: Olli Valtonen, ProAgria Huippuosaaja, Nurmituotanto ja Luomu
9.00 – 9.15 Kahvit + suolainen
9.15 – 11.15 Kasvinsuojelu luonnonmukaisessa tuotannossa jatkuu
11.15 – 12.00 Ruokailu (omakustanteinen)
12.00 – 13.15 Peltokasvien luonnonmukainen viljely, nurmet
13.15 – 13.30 Jaloittelutauko
13.30 – 15.00 Viljelykierrot