Levin Joulutori
Levin keskusta KittiläJoulutori avataan Levin keskustaan Zero Pointin läheisyyteen 11. marraskuuta. Puiset myyntikojut jouluvaloineen tuovat Leville jouluista tunnelmaa. Joulutorilta löydät kotimaisia, paikallisia ja lappilaisia tuotteita sekä pientä syötävää ja juotavaa. Joulutorilta löydät […]
Louen Maaseutuyrittäjyyden osaamiskeskuksen infopäivä
Ammattiopisto Lappian Louen koulutila Kätkävaarantie 69, LoueTule tutustumaan Maaseutuyrittäjyyden osaamiskeskuksen toimintaan Louelle 12. tammikuuta! Ohjelma: 9:30 - 10:00 aamukahvit10:00 - 13:00 puheenvuoroja: Louen hankkeet tarjoavat osallistujille kahvit. Ilmoittaudu sähköpostilla: ritva.pesonen@lappia.fi
Tulosten julkistustilaisuus: Selvitys julkisten elintarvikehankintojen vastuullisuudesta ja kotimaisuusasteesta
Maa- ja metsätalousministeriö teetti syksyllä 2022 julkisille hankintayksiköille ja ruokapalveluille kyselyn elintarvikehankintojen kotimaisuusasteesta ja vastuullisuudesta. Vastaava kysely toteutettiin vuonna 2018. Tulosten perusteella nähdään, miten aterioiden ja elintarvikehankintojen vastuullisuus, kotimaisuus ja ravitsemuksellinen […]
Vastuulliset ruokapalvelut – virtuaali-info
Ruokapalvelupäällikkö Kirsi Hanski Tuusulan kunnasta kertoo ruokapalvelupäällikön ja ruokapalvelun moninaisista tehtävistä. Mitä päällikön tehtävään sisältyy, millaista osaamista ruokapalveluilta vaaditaan ja miten vastuullisuus on osa kaikkea tätä? Hankintojen analyysista ja kehittämisestä […]
Ruokaa läheltä ja yhdessä -verkostoitumistilaisuus Levillä
Hotelli Hullu Poro Rakkavaarantie 3, Sirkka, LeviTapahtuma Levin Hotelli Hullu Porossa tarjoaa yrittäjille mahdollisuuden esitellä tuotteita potentiaalisille asiakkaille, verkostoitua uusiin yhteistyötahoihin sekä kuulla inspiroivia elintarvikealaan liittyviä puheenvuoroja! Osallistuminen on mahdollista myös etäyhteydellä. Tapahtuman järjestävät Likiruoka- ja […]
Maukasta makkaraa, lihaisia leikkeleitä – Laadukkaita jalosteita lapinlehmän lihasta
Ammattiopisto Lappian Louen koulutila Kätkävaarantie 69, LoueTyöpajassa opitaan tekemään lihajalosteita lapinlehmän lihasta. Teemoina ovat ruhon eri osien hyödyntäminen jalosteissa ja muutaman helpon lihajalosteen valmistaminen. Tarkempia tietoja tulossa myöhemmin. Lisätietoja työpajasta: Anna-Riikka Lavia p. 040 1524043sähköposti: anna-riikka.lavia@lappia.fi […]
Mitä vastuullisuus maksaa? -webinaari
Rakennetaanko kunnan uusi koulu energiatehokkaaksi ja sisäilmaltaan laadukkaaksi? Millaista ruokaa koulussa tarjoillaan? Hankinnoilla voi ja kannattaa vaikuttaa! Haluaisitteko huomioida ympäristön, sosiaalisen vastuun ja luonnon monimuotoisuuden hankinnoissa aiempaa paremmin, mutta kustannukset […]
Vastuullinen ruokamatkailu -työpaja
Ravintola Uitonpirtti Uitonniemientie 1, KemijärviVastuullisuus yrityksessä näkyy monin eri tavoin. Se voi olla sähkön ja veden säästämistä, se on lähellä tuotettujen raaka-aineiden hyödyntämistä, ruokahävikin vähentämistä, se on paikallisuutta ja autenttisuutta, se on yhteistyötä alueen […]
Vastuullista liiketoimintaa ruokamatkailusta -webinaari
Vastuullista liiketoimintaa ruokamatkailusta -webinaari järjestetään keskiviikkona 8.2.2023 klo 14:00-16:45. Webinaarissa tulet kuulemaan uudistavasta maataloudesta ja uusista tavoista tuottaa ruokaa, ruokamatkailun trendeistä sekä ruokamatkailun elämyksistä. Puhujat: Uudistava maatalousGalina Kallio - Helsingin […]
Ruokakasvatuksen teemapäivä
Supersuosittu ruokakasvatuksen teemapäivä järjestetään toistamiseen. Varaa siis kalenteristasi torstai 9.2.2023! Täysin verkossa järjestettävään tilaisuuteen voit osallistua mistä päin Suomea tahansa. Ilmoittautuminen tapahtumaan aukeaa marraskuun lopussa. Maksuton teemapäivän on suunnattu lapsia […]
Ruokamatkailun vastuullinen kehittäminen -palvelumuotoilutyöpaja
Uitonpirtti Uitonniementie 1, KemijärviTervetuloa mukaan Ruokamatkailun vastuullinen kehittäminen Via Karelialla -hankkeen järjestämään palvelumuotoilutyöpajaan! Työpaja järjestetään keskiviikkona 15.2.2023 klo 17:00-20:30 Uitonpirtissä Kemijärvellä. Työpajassa tutustutaan palvelumuotoilun työkaluihin ja haetaan palveluiden kehitykseen myös näkökulmaa tulevaisuudesta. Työpaja […]
Luomukasvintuotannon mahdollisuudet Lapissa 20. – 23.2.
Ammattiopisto Lappian Louen koulutila Kätkävaarantie 69, LoueKemi-Tornionlaakson koulutuskuntayhtymän hallinnoima Lisää Luomua Lappiin -tiedonvälityshanke edistää luomualan kehitystä ja kasvua Lapin läänin alueella. Hanke järjestää tiedotustilaisuuksia Ammattiopisto Lappian Louen toimipisteessä (Kätkävaarantie 69) helmi-maaliskuun aikana (tilaisuuksiin on myös etäosallistumismahdollisuus). […]