Osaava Farmari: Työhyvinvointi ja itsensä johtaminen
Webinaari aiheesta työhyvinvointi ja itsensä johtaminen järjestetään keskiviikkona 17.1.2024 klo 12:00-14:00. Tilaisuudessa käsitellään näitä teemoja sekä yleisemmällä tasolla että maatalousyrittäjän näkökulmasta. Webinaarissa ovat puhumassa työkykykoordinaattori Paula Tikkanen Maatalousyrittäjien eläkelaitoksesta (Mela), maatalousyrittäjä Kaisa Rantasalo Jalasjärveltä sekä Jyrki Rajakorpi ja Jarmo Luoma Seinäjoen ammattikorkeakoulusta. Tervetuloa mukaan kuulemaan mielenkiintoisia puheenvuoroja tärkeästä aiheesta! Ilmoittaudu mukaan webinaariin tiistaihin 16.1.2024 mennessä osoitteessa: https://link.webropol.com/ep/tyohyvinvointiwebinaari […]
Luomuelintarvikepäivät 2024
Ammattiopisto Lappian Louen koulutila Kätkävaarantie 69, LoueLuomuelintarvikepäivät tarjoavat kaikille avointa ja maksutonta infoa luomuelintarviketuotannosta. Tervetuloa joko paikan päälle Louelle tai etäyhteydellä Teamsin kautta. Ilmoittautumiset 18.1.2024 mennessä sähköpostilla: ritva.pesonen@lappia.fi
Kohti kestävää ruokajärjestelmää – verkostoitumistapaaminen
Tervetuloa yhteiseen tapaamiseen ja työpajaan käynnistämään keskustelua yhteistyön mahdollisuuksista ja merkityksestä! Tutustumme erilaisiin luonnon ehdoilla toimiviin alkutuotannon malleihin. Pyrimme tunnistamaan niiden yhtäläisyyksiä ja yhteistyön mahdollisuuksia. Keskustelemme myös liiketoiminnan kestävyydestä alkutuotannossa. Tapahtumassa pääset keskustelemaan eri puolilta Suomea tulevien toimijoiden kanssa ja kuulemaan erilaisista toimintamalleista. Toimitpa sitten esimerkiksi permakulttuurisesta, agroekologisesta tai biodynaamisesta viitekehyksestä käsin, meillä on varmasti […]
Elintarvike- ja luonnontuotealan kehittäjäkahvit
Ammattiopisto Lappian Louen koulutila Kätkävaarantie 69, LoueElintarvike- ja luonnontuotealan kehittäjät: tervetuloa torstaina 8.2.2024 klo 12-15 Louelle vaihtamaan kuulumisia ja keskustelemaan tulevaisuuden yhteistyöstä! Tarkoituksena on vaihtaa tietoja nykyisistä ja tulevista hankkeista sekä verkostoitua uusien ja vanhojen kollegojen kanssa. Louelle voi tulla jo klo 11 lounaalle. Navetta- ja yritysesittelyt mahdollisia. Tilaisuuteen voi osallistua myös etänä. Myös opiskelijat ovat tervetulleita! Ilmoittautumiset ja tiedot erityisruokavalioista […]
ClimateFood-hankkeen webinaari: Together for Climate-Smart Food in the North
Miltä näyttää tulevaisuuden ilmastoviisas elintarviketuotanto Pohjois-Suomessa ja -Ruotsissa? Kuinka elintarvikeyrittäjät voivat hyötyä uusista ideoista ja parantaa toimintansa tuottavuutta? Millaisia mahdollisuuksia rajat ylittävä yhteistyö tarjoaa lähiruoan tuottajille? ClimateFood-hanke järjestää webinaarin elintarvikealan ilmastoviisaista käytänteistä 15.2. klo 13-15 Suomen aikaa. Webinaari järjestetään Teams-etäyhteyden kautta. Voit osallistua tilaisuuteen joko kotikoneeltasi tai tulla paikan päälle kokoontumispaikkoihimme Rovaniemelle tai Luulajaan. Webinaarin […]
Luomuemolehmätuotannon infopäivä
Ammattiopisto Lappian Louen koulutila Kätkävaarantie 69, LoueTapahtuman ohjelma: 9:00 - 9:30 Kahvit (hanke tarjoaa) 9:30 - 11:30 Luomuemolehmätuotannon tuontatoehdot pähkinänkuoressa. Kenelle luomuemolehmätuotanto sopii? Mistä apuja alkuun? Talousluomu vs. tavanomainen tuontanto. Sanna Suomela, Proagria Oulu 11:30 - 12:00 Ruokailu (omakustanteinen) 12:00 - 14:00 Miksi valitsin luomuemolehmätuotannon? Alakedontilan esittely, rehuntuotannon menetelmät ja laidunnuksen toteutus.Kokemusasiantuntija Veli-Jaakko Keränen, Alakedon tila 14:00 - 14:30 Keskustelua ja […]
Lähiruoan kumppanikahvila
Ammattiopisto Lappian Louen koulutila Kätkävaarantie 69, LoueJos sinulla on liikeidea lähiruokaan tai luonnontuotteisiin liittyvästä tuotteesta tai palvelusta, niin tule kirkastamaan sitä kanssamme Lähiruuan kumppanikahvilaan Louelle to 29.2. klo 14-17. Muotoilutoimisto Arctic Factoryn asiantuntija auttaa työstämään ideoita selkeiksi konsepteiksi, jotta yhteistyökumppaneiden ja asiakkaiden löytäminen tai vaikka rahoituksen hakeminen on sinulle helpompaa. Samalla voimme miettiä, mitä kaikkea voisimme tehdä yhdessä. Tervetuloa kahvittelemaan, ideoimaan […]
Lähiruoan kumppanikahvila
Ammattiopisto Lappian Louen koulutila Kätkävaarantie 69, LoueMihin ja kenelle lähiruokaa ja paikallisia palveluita voi myydä? Mistä löydämme uusia asiakkaita? Maanantaina 11.3.2024 klo 13-16 Lähiruoan kumppanikahvilassa Louella (Kätkävaarantie 69) on teemana Vastuullisten lähiruokatuotteiden ja -palveluiden markkinat. Tule mukavaan porukkaan miettimään, mitkä ovat mahdolliset markkinat ja asiakkaat tuotteillesi ja palveluillesi! Asiantuntijana mukana on Jarkko Lehtopelto Half Full Oy:sta. Jarkko on erikoistunut kestävään ruoantuotantoon […]
Elintarvikealan ammattilaisen supervoimat häiriötilanteissa ja poikkeusoloissa
Erilaiset häiriötilanteet kuten sääoloista johtuvat tieliikenne- ja logistiikkakatkokset, energiansaannin katkokset, tietoliikennekatkokset tai esimerkiksi rajojen sulkeutuminen voivat aiheuttaa haasteita ruuantuotannolle, saatavuudelle ja jakelulle. Webinaarissa pureudutaan siihen, miten elintarvikealan ammattilaiset voivat varautua häiriötilanteisiin ja hyödyntää elintarvikealan osaamistaan poikkeusoloissa – unohtamatta kuitenkaan elintarviketeollisuuden ja ruokapalveluiden näkökulmaa. Lue lisää tapahtuman verkkosivuilla. Osallistuminen Tapahtuma järjestetään Teams-yhteydellä. Ilmoittautuminen on auki 19.3. […]
Lähiruoka & Luomu -messut
Helsingin Messukeskus Messuaukio 1, HelsinkiLähiruoka & luomu järjestetään 21.-24.3.2024 Kevätmessujen yhteydessä Helsingin Messukeskuksessa. Lähiruoka & luomu -tapahtuma on omistettu suomalaisille pientuottajille, lähellä tuotetulle ruoalle sekä sertifioiduille luomutuotteille. Ostosten ja maistelun lomassa saat parhaat vinkit kokkailuun ja voit tutustua lähi- ja luomuruokaa tuottaviin yrityksiin ja pienyrittäjiin. Höysteenä saat aimo annoksen tietoa suorana tuottajilta ruoan vastuullisesta tuotannosta. Mukana olevien yritysten valikoimissa on […]
Maatalouden älykäs teknologia ja uudet innovaatiot pelto- ja kotieläintalouteen -verkkoluento
Savonia ammattikorkeakoulun asiantuntija Timo Teinilä pitää luennon täsmäviljelyyn liittyvästä modernista teknologiasta ja uusista aiheeseen liittyvistä innovaatioista. Hän myös esittelee kansainvälisen maatalouskonemessujen antia viime syksyltä 2023 valokuvin. Tervetuloa kuuntelemaan kaikki maatalousteknologiasta kiinnostuneet! Liity Zoom-kokoukseen tästä.
Arktinen vilja: Talousteemapäivä
Ammattiopisto Lappian Louen koulutila Kätkävaarantie 69, LoueArktinen vilja -hanke järjestää Talousteemapäivän maanantaina 25.3.2024 klo 11-14 Louella. Asiantuntijana luennoimassa on Jeremias Niskanen ProAgrialta. Tervetuloa paikan päälle tai etäyhteydellä Teamsin kautta! Ei ennakkoilmoittautumista. Osallistu Teams-kokoukseen tästä linkistä.