Tavoitteena laadukas nurmi – satovarmuutta hyvillä viljelykäytännöillä Pohjois-Suomen oloihin
Lapin ammattikorkeakoulu, Borealis-sali Jokiväylä 11, RovaniemiArktinen vilja -hankkeen tapahtumassa Lapin ammatikorkeakoululla selvitetään, miten tuotetaan mahdollisimman taloudellisesti laadukasta nurmea poroille, naudoille ja lampaille. Seminaarissa pureudutaan erityisesti käytännön haasteisiin ja ratkaisukeinoihin maan hoitoon, biologiseen typensidontaan sekä talouteen liittyen. Puhujina tapahtumassa: Katriina Manni ja Päivi Kurkela Luonnonvarakeskukselta sekä Petri Leinonen Kukkolankosken Luomulta. Tapahtumassa on etäosallistumismahdollisuus. Lisätietoja Hanna-Mari Romakkaniemi040 480 4463 Laura Post040 514 […]
Lähiruoka ja luomu -messut
Helsingin Messukeskus Messuaukio 1, HelsinkiLähiruoka & luomu -tapahtuma jälleen keväällä 2023 Lähiruoka & luomu järjestetään 30.3.-2.4.2023 Kevätmessujen yhteydessä. Herkkuja luomuna ja läheltä Lähiruoka & luomu -tapahtuma on omistettu suomalaisille pientuottajille, lähellä tuotetulle ruoalle sekä sertifioiduille luomutuotteille. Ostosten ja maistelun lomassa saat parhaat vinkit kokkailuun ja voit tutustua lähi- ja luomuruokaa tuottaviin yrityksiin ja pienyrittäjiin. Höysteenä saat aimo annoksen tietoa suorana tuottajilta […]
Lähiruuan tuottajien kumppanikahvila Louella
Ammattiopisto Lappian Louen koulutila Kätkävaarantie 69, LoueTervetuloa Louelle torstaina 30.3. klo 15-16 kahvittelemaan ja keskustelemaan lähiruuan myynnistä ja markkinoinnista. Tutustutaan myös tulevan lähiruokamyymälän tilaan, suunnitteilla olevaan lähiruokamatkailukarttaan sekä suunnitelmiin lähiruuan osaamiskeskuksesta. IIlmoittautumiset: anna-riikka.lavia@lappia.fi
Arctic Food Corner: Artesaaniruoka SM 2023
ProAgria Oulu Kauppurienkatu 23, 6. krs, OuluOnko Artesaaniruoka SM-kilpailu sinulle tuttu? Huhtikuun Arctic Food Cornerissa pääsemme kuulemaan Arteesaaniruoan 2023 SM-kilpailuista, kun vieraaksi saapuu Eija Lamsijärvi Suomen Artesaaniruokayhdistyksestä kertomaan kilpailun konseptista ja hyödyistä. Kilpailu järjestetään 17.-19. lokakuuta 2023 kahdeksatta kertaa – tänä vuonna Rovaniemellä. Kilpailu on tarkoitettu pienille ruoka- ja elintarvikealan yrityksille, jotka jatkojalostavat elintarvikkeita paikallisista raaka-aineista käsityömäisesti. Artesaaniruoan SM-kilpailun avulla pienet yritykset pääsevät […]
Kuivalihamarkkinat
Hotelli Samperin Savotta Samperintie 34, SavukoskiTiedätkö mille maistuu kuivaliha? Etsitkö käsitöitä, eräkamppeita tai poronlihan tuottajia? Lapin suurin perinneruokatapahtuma pääsiäislauantaina Savukoskella Samperin Savotan pihapiirissä. Maan kuulu perinneruokatapahtuma tarjoaa makuelämyksiä, tuoksuja ja tunnelmia, joita on vaikea kuvailla -ne täytyy kokea! Vuoden 2023 Kuivalihamarkkinat järjestetään lankalauantaina 8.4.2023 Savukoskella Hotelli Samperin Savotan ja Opastuskeskus Korvatunturin pihapiirissä klo 10-15. Myynnissä on tietenkin kuivaalihaa ja erilaisia pororuokia, mutta […]
Peltotukihakukoulutukset, useita ajankohtia
Lapin ELY-keskus järjestää yhdessä Lapin kuntien maaseutuelinkeinoviranomaisten sekä Tilma-hankkeen kanssa Lapin tukihakukoulutukset peltotuista keväällä 2023. Voit ilmoittautua mihin tahansa tilaisuuteen tai halutessasi voit myös osallistua useampaan. Laita siis ilmoittautumislomakkeella merkintä jokaisen tilaisuuden kohdalle, johon osallistut. Viimeinen tilaisuus on Teams-etäkokouksena 28.4. Etäkokouksessa käydään läpi hieman enemmän materiaalia kuin paikan päällä olevissa tilaisuuksissa. Ilmoittaudu koulutuksiin osoitteessa: https://tinyurl.com/tukihakulappi23 […]
Lapin lähiruokalogistiikka -tilaisuus
Kittilän kunnantalo Valtatie 15, KittiläLämpimästi tervetuloa Likiruoka-hankkeen liikennöitsijätilaisuuteen Kittilän kunnantalolle 3.5.2023 klo 11:30-15. Tilaisuus aloitetaan kevyellä lounaalla ja kahvittelulla, jonka jälkeen esittellään hankkeessa kehitettäviä reitti- ja yritystietoalustoja sekä keskustellaan yhdessä reiteistä, yhteistyöstä, liikennöinnin ja kuljetusten kannattavuudesta sekä hinnoittelusta. Ilmoittautuminen ja tarkempi ohjelma tästä linkistä: https://www.lyyti.in/lapinlahiruoka03052023 Tätä saa mielellään jakaa myös eteenpäin asiasta kiinnostuneille tahoille ja tilaisuuteen on vapaa pääsy.
Arktinen vilja -teemapäivä
Ammattiopisto Lappian Louen koulutila Kätkävaarantie 69, LoueOn taas aika ARVI – Arktinen vilja teemapäivän, jonne ilmoittautumaan pääset tämän linkin takaa: https://link.webropolsurveys.com/S/99670721C260EFE1 Ennen kovimpia kevätkiireitä kannattaa tulla hetkeksi kuulolle ja siirtää vielä ajatukset syksyyn ja sadonkorjuuseen. Voit istahtaa vaikka koneen hytässä etäyhteydellä kuulemaan asiantuntijoidemme vinkit säilöntäaineen valinnalle ja perustelut, milloin valitaan propionihappo ja milloin muurahaishappo, ja milloin biologinen säilöntäaine on paras. Teemapäivän […]
Palvelumuotoilun työpaja
Uitonpirtti Uitonniementie 1, KemijärviHelmikuussa pidetty Vastuullista ruokamatkailua Via Karelialla -hankkeiden Kemijärven palvelumuotoilutyöpaja saa jatkoa: toisessa osassa lähdetään kokoamaan uusia verkostomaisia tuotekonsepteja vastuullisen ruokamatkailun ympärille. Konseptit työstetään tuotekorteiksi ja parhaat niistä pilotoidaan! Työpajaan voi osallistua, vaikka ei olisi osallistunut työpajasarjan ensimmäiseen osaan. Lisätietoja:Opri Laamanen040 191 3313opri.laamanen@ulapland.fi
Lähiruoan tuottajat ja ostajat kaupantekoon! – toimijatreffit
Lapin ammattikorkeakoulu Jokiväylä 11 C, RovaniemiTervetuloa mukaan verkostoitumistapahtumaan, joka kokoaa yhteen lappilaiset lähiruoan tuottajat ja ostajat! Päivän päätavoite on lähiruoan tuottajien ja ostajien tapaaminen ja tutustuminen. Tilaisuus on suunnattu erityisesti elintarvike- ja luonnontuotealan yrittäjille sekä ravintoloiden, keskuskeittiöiden ja kyläkauppojen edustajille. Tilaisuudessa järjestetään toimijatori, jossa ostajat voivat tuoda esille, minkälaisille tuotteille heillä olisi tarvetta, ja tuottajat voivat esitellä tuotteitaan ja toimintaansa.Koko tilaisuuden […]
Elintarvikepäivä 2023 – Tietoa, turvaa, teknologiaa
Helsingin Messukeskus Messuaukio 1, HelsinkiSuomen odotetuin elintarvikealan koulutustapahtuma järjestetään Helsingin Messukeskuksessa 23.5.2023! Varaa jo nyt toukokuinen tiistai ajankohtaiselle tiedolle ja alan asiantuntijoiden kohtaamiselle. Elintarvikepäivä tarjoaa useita rinnakkaisohjelmia eri teemoista, kymmeniä kiinnostavia puheenvuoroja ja maistuvaa ruokaa. Tapahtuman järjestävät Elintarviketeollisuusliitto ja Elintarvikkeiden Tutkimussäätiö jo 52. kerran. Ilmoittautuminen avautuu helmikuussa. Ota yhteyttä ja kysy lisää:Johtaja, Elintarviketeollisuusliitto ryMarleena Tanhuanpääpuh. 040 528 2207marleena.tanhuanpaa@etl.fi
Lapinlehmän monet mahdollisuudet -tuottajapäivä
Ammattiopisto Lappian Louen koulutila Kätkävaarantie 69, LoueLämpimästi tervetuloa Lappari-elinkeino -hankkeen tuottajille ja muille kiinnostuneille suunnattuun teemapäivään! Teemapäivässä käsitellään lapinlehmätutkimuksessa saatuja tuloksia ja niiden merkitystä lapinlehmän elinkeinollisessa hyödyntämisessä. Tilaisuuteen tulee kertomaan omista tutkimusosioistaan lapinlehmän lihaa ja maitoa hankkeessa tutkineet Luken tutkijat. Lisäksi kerrotaan lapinlehmän kannattavuuslaskelmista ja lapinlehmien omistajien haastatteluista saatuja tuloksia. Helmi-hankkeesta tullaan kertomaan, miten lapinlehmät voivat tuoda lisätuloa tiloille maisemanhoitotyössä. Tilaisuuteen […]