
Lähikalaa ravintoloihin -tapahtuma
21 elokuun @ 10:00 – 13:30

Millaisia lähikaloja ja kalatuotteita Perämeren alueella on saatavilla? Kuinka lisäämme kotimaisen kalan arvostusta ja käyttöä ravintoloissa ja matkailupalveluissa?
Tervetuloa kuulemaan ja keskustelemaan kala-alan kehittämisestä. Lopuksi maistellaan ja tutustutaan kala”kebuslicen” käyttöön ravintolassa.
Puheenvuorot on mahdollista kuunnella etäyhteydellä. Tilaisuus on maksuton ja suunnattu ravintola-, matkailu- ja kala-alan yrityksille ja toimijoille sekä kalastajille ja aiheesta kiinnostuneille.
Ohjelma
- Haukea pataan – Iijoen hauenkalastushanke, Virpi Keränen, Micropolis Oy
- Kalan käyttö Perämeren alueen ammattikeittiöissä ja yrityksissä: Lähikalaa lautaselle –hankkeen tulokset, Mervi Tiermas, Oulun Maa- ja kotitalousnaiset
- Lähikalatuotteiden tunnetuksi tekeminen, Esa Rastas, Ukkomaiva-hanke, Ammattiopisto Lappia
- Kokemuksia hauen ja kotimaisen kalan käytön lisäämisestä ravintoloissa, keittiömestarin puheenvuoro
- Kalankäsittelyopastusta ammattikeittiöille ja kiinnostuneille
- Maistellaan kala”kebuslicea”
Muutokset mahdollisia.
Tapahtumapaikka
Villa Kauppila
Kauppilantie 12
91100 Ii
Tilaisuuden järjestää Oulun Maa- ja kotitalousnaiset/Lähikalaa lautaselle-, Ammattiopisto Lappia/Ukkomaiva– ja Iin Micropolis Oy/Haukea pataan -hankkeet.