Skip to content
  • ETUSIVU
  • TAPAHTUMAT
  • VERKOSTOT & YHTEISTYÖ
    • Elintarvikealan koulutus lapissa
    • Hankeluettelo
    • Hankerahoitus
    • Hankkeiden materiaalipankki
    • Maaseutuklusteri & kansainvälinen yhteistyö
  • OHJEITA ELINTARVIKEYRITTÄJÄLLE
    • Elintarvikelainsäädäntö
    • Kumppanuusmaatalous
    • Oppilaitosten palvelut yrityksille
    • Polku elintarvikealan yrittäjyyteen
    • Tuotteiden myynti- ja jakelualustat
    • Vienti-info
    • Yritysneuvonta
  • YHTEYS & LINKIT
Loading

« Kaikki

  • Tämä tapahtuma on päättynyt

Kohti kestävää ruokajärjestelmää – Pohjois-Suomen verkostoitumistapaaminen

12.4.2024 @ 10:00 – 16:00

Paikallista, uudistavaa ja kestävää tuotantoa – Tule keskustelemaan ja vahvistamaan kotimaisten toimijoiden verkostoa!

Kuinka sinä voisit osallistua reilumman ruoantuotannon rakentamiseen? Mitä tarvitaan, että ruokapöytään olisi helppoa rakentaa ilmastoviisaasti tuotettu ateria? Ruokajärjestelmän tulevaisuus edellyttää yhteistyötä ja kokonaisvaltaista rakenteiden ja toimintamallien muutosta. Kun tunnistamme toistemme taidot, tarpeet ja verkostot, voimme vaikuttaa asioihin laajemmin. Jos olet paikallinen ruuantuottaja tai etsit ruokajärjestelmän muutosta ajavaa verkostoa, meillä on varmasti yhdistäviä tekijöitä. Tervetuloa yhteiseen tapaamiseen ja työpajaan!

Tapaamisen aikana saat tutustua erilaisiin lähiruoan jakelun ja alkutuotannon malleihin, jotka toimivat luonnon ehdoilla ja voivat perustua esimerkiksi tuottajien ja kuluttajien kumppanuuksille. Pyrimme tunnistamaan yhteistyön mahdollisuuksia, ja keskustelemme myös liiketoiminnan kestävyydestä ruuantuotannossa. Luomme pohjaa yhteiselle, pidemmän tähtäimen toimintasuunnitelmalle. Tule sinäkin mukaan!

Alustava ohjelma

10:00 Aamukahvi

10.30 Avauspuheenvuorot

  • Mikko Niipala – Agroekologian perusteet ja verkosto
  • Irene Kuhmoinen – Ruokajärjestelmän resilienssi ja agroekologiaa
  • Petri Leinonen – Yhteistyö ja yhteisöllisyys, omaehtoinen toiminta lappilaisella monimuototilalla

11:30 Keitä me olemme? Esittäytymiskierros

12.00 Omakustanteinen lounas

13.00 Elina Ovaskainen – Kestävä ja kannattava ruokajärjestelmä 2040 työryhmän kuulumiset

13.20 Mitä yhteistä meillä on? Ryhmätyöskentelyä

14.30 Kahvitauko

15.00 Katse tulevaan ja yhteistyön ensimmäiset askeleet? Fasilitoitua keskustelua

16:00 Vapaata seurustelua ja tutustuminen Louen maatilaan

Tilaisuuteen voi osallistua myös etänä. 

Ilmoittauduthan viimeistään 8.4.

Ilmoittaudu tästä

Yhteistyössä mukana: 
Ilmastoviisas pohjoinen maaseutu eli ILIMA -hanke
Lisää luomua Lappiin -hanke
TILMA – tiedosta tekoihin Lapin maaseudulla -hanke
Kestävämpää lähiruokatuotantoa Lappian arktisessa yritysekosysteemissä -hanke 
Yhteisömaatila -hanke

Ammattiopisto Lappian Louen koulutila

Kätkävaarantie 69
Loue, 95340
+ Google Map
  • Google Calendar
  • iCalendar
  • Outlook 365
  • Outlook Live

Event Navigation

  • « Ruokayrittäjien toimialapäivät
  • Uudet tuotteet ja palvelut luonnosta kasvattamassa Suomen taloutta -webinaari »