Card image

Myynti- & jakelukanavat

Jakelukanavat

Lähde: proagria.webex.com

Lähiruokayrittäjän työkirja:

Etappeja elintarvikeyrittäjän polulta:

Elintarvikeyrittäjän polku:

Myyntikanavat

Luovakka:

Inarilaisten luonnonvara-alan yrittäjien hakemisto ja mahdollinen markkinapaikka, jonne on lisätty myös muita lappilaisia lähiruoantuottajia:

Lähde: https://www.luovakka.fi/

Prolocalis:

Ilmainen sijainti- ja tuottajatietopohja, jonka avulla pientuottajien palveluita voi hakea sijainnin tai kategorian perusteella. ProLocalis on tarkoitettu yksityisyrittäjille, jotka myyvät tuotetta tai palvelua itse.

Palvelut:

  • Mobiilisovellus
  • Verkkosivustot
  • Markkinointi
  • Kasvu & Analytiikka

Lähde: https://www.prolocalis.com/fi/

Aitoja Makuja:

Valtakunnallisessa palvelussa on esillä noin 2200 elintarvikeyritystä tai paikallista ruokaa tarjoavaa palvelua (esim. ravintoloita, verkkokauppoja). Yrityshakupalvelu on maksuton yrittäjälle.

Aito Luonto:

Suomen luonnontuoteyrittäjyysverkosto ry:n ylläpitämä rekisteri ja kohtaamis- sekä myynti ja ostoalusta. Ilmoittaminen sivuston myydään- ja ostetaan-palstoilla on maksutonta yhdistyksen jäsenille, muilta ilmoituksesta laskutetaan 20 euroa.

REKO – Lähiruokarengas:

REKO (reilua kuluttamista) on lähiruoan myynti- ja jakelumalli, jossa kuluttajat tilaavat lähiruokatuottajilta ruokaa suoraan ilman välikäsiä. REKO-renkaat toimivat Facebookin kautta suljettuina ryhminään, joissa tilaukset ja toimitukset sovitaan. REKO-ryhmiä toimii esimerkiksi Ranualla, Kittilässä ja Haukiputaalla sekä Rovaniemellä.

Ruokaa Suomesta:

Olemassa olevaan jakeluun perustuva valtakunnallinen verkkokauppa, jossa tuottajat voivat myydä tuotteita käyttäen haluamaansa toimitustapaa:

Lähiapaja:

Verkkokauppa, jonka jakelu toimii miehittämättömän lähiruoan jakelupisteen kautta. Tuottaja toimittaa ostokset konttiin, josta ostaja noutaa ne hänelle sopivana aikana.

Eggpress:

Lähiruoan verkkokauppa, jolla on kiertävä jakelu ympäri Suomen:

Tilalta.fi:

Verkkokauppa, joka sisältää nouto- ja jakelupalvelun omalla alueella (Oulu & Uusimaa).

Pohjolan Lähiruoka:

Kerran viikossa tapahtuvan jakelupalvelun sisältävä lähiruoan verkkokauppa Oulun alueella.