Kuvaus
Hankkeen ’’malli julkisen joukkoruokailun mahdollisuuksista edistää lähiruoan menekkiä’’ päätavoitteena on lähiruoan käyttömahdollisuuksia lisäävän sekä paikallisten elintarvikkeiden jalostusketjuja ja verkostoja edistävän toimintamallin luominen. Hankkeen päätavoitteena on laatia keskuskeittiön toimintamalli, jossa keskuskeittiö toimii alueellisten elintarvikeketjujen edistäjänä. Hankkeessa on tuotettu kaksi ohjekirjaa (ohjekirja keittiöön & ohjekirja päättäjille), jotka keskittyvät toimiin lähiruoan lisäämiseksi julkisissa ruokapalveluissa.
Elintarvikehankinnoilla on merkittävä vaikutus lähialueen ja koko maakunnan elinkeinoelämään. Lapin ruoka -hankkeessa julkaistu Elintarvikehankintojen aakkoset -opas kertoo, kuinka julkiset keittiöt voivat hankkia lähellä tuotettuja elintarvikkeita hankintalain mukaisesti.
Lapin ruoka-hankkeen videot sekä tapahtumatallenteet löydät Arktinen biotalous -YouTube-kanavalta.