Skip to content
  • ETUSIVU
  • TAPAHTUMAT
  • VERKOSTOT & YHTEISTYÖ
    • Elintarvikealan koulutus Lapissa
    • Hankeluettelo
    • Hankerahoitus
    • Hankkeiden materiaalipankki
    • Maaseutuklusteri ja kansainvälinen yhteistyö
  • OHJEITA ELINTARVIKEYRITTÄJÄLLE
    • Elintarvikelainsäädäntö
    • Kumppanuusmaatalous
    • Oppilaitosten palvelut yrityksille
    • Polku elintarvikealan yrittäjyyteen
    • Tuotteiden myynti- ja jakelualustat
    • Vienti-info
    • Yritysneuvonta
  • YHTEYS & LINKIT

Climate-smart Food via Cross-Border Cooperation – With Businesses, for the Businesses!

Rahoitus: Interreg Aurora
Toiminta-aika: 1.1.2023 – 31.12.2025
Kokonaisbudjetti: 918 000 € (Lapin amk:n osuus 27 000 €)
Päätoteuttaja: ProAgria Oulu / Oulun maa- ja kotitalousnaiset
Muut partnerit (4): Hushållningssällskapet Norrbotten-Västerbotten (Ruotsi), Oulun yliopiston Kerttu Saalasti -instituutti (Suomi), Lapin ammattikorkeakoulu (Suomi), Luleån teknillinen yliopisto (Ruotsi)
Lisätietoja: Petri Muje, p.+358 40 768 6502, email: petri.muje(at)lapinamk.fi

Hankkeesta

ClimateFood -hanke pyrkii lisäämään ilmastoviisasta yritystoimintaa koko elintarvikkeiden tuotantoketjussa Pohjois-Suomen ja -Ruotsin alueella. Hankkeen päätavoitteet ovat:

  1. Tunnistaa elintarvikealan yritysten sekä arvoketjujen mahdollisuuksia toiminnan kehittämiseen ilmastoviisaammaksi paikallisen ja rajat ylittävän yhteistyön avulla.
  2. Lisätä ilmastoviisaiden käytäntöjen omaksumista osaksi toimintaa elintarvikealan yrityksissä ja arvoketjuissa.
  3. Perustaa rajat ylittävä yhteistyöverkosto, joka tehostaa:
    • tiedonsiirtoa liittyen parhaisiin ilmastoviisaisiin käytäntöihin ja menestystarinoihin elintarvikealan arvoketjuissa
    • yhteistyön kehittymistä niin paikallisella tasolla kuin rajat ylittäen
    • uusien ilmastoviisaiden käytäntöjen omaksumista elintarvikealan yrityksissä.

Hankkeen pääkohderyhmänä ovat Pohjois-Suomen ja -Ruotsin alueella toimivat elintarvikealan pk-yritykset, jotka toimivat esimerkiksi alkutuotannon, jalostuksen tai kaupan alalla. Hankkeesta hyötyvät myös esimerkiksi teknologiayritykset, innovaatiotoiminta, tutkimus- ja koulutusorganisaatiot sekä neuvontaorganisaatiot.

Hanke tarjoaa pk-yrittäjille vapaan käyttöoikeuden kaikkiin hankkeen aikana tuotettuihin työkaluihin, joiden avulla on mahdollista kehittää, arvioida, parantaa ja ottaa käyttöön ilmastoviisaita käytäntöjä elintarvikealalla. Lisäksi pk-yritykset hyötyvät rajat ylittävästä yhteistyöstä Pohjois-Suomen ja -Ruotsin alueella.