Card image

Lainsäädäntö ja ohjeet elintarvikeyrittäjille

 

ELINTARVIKEYRITYKSEN PERUSTAMINEN

Liikeideasta yrittämiseen -vuokaavio, Anna-Riikka Lavia, Arctic Ice Cream Factory: Miten pääsen alkuun?
Lisätietoa: LUTUNEN – Täsmätietoa Lapin luonnontuotteista maakunnalle

Ruokaviraston koulutus Sodankylässä 9.5.2019: Liha-alan laitoksen perustaminen

 

Ruokaviraston julkaisema  Elintarviketieto-opas on tarkoitettu elintarvikevalvojille ja elintarvikealan toimijoille.  Oppaassa on tietoa pakatuista ja pakkaamattomista elintarvikkeista annettavista yleisistä pakollisista tiedoista ja niitä koskevista merkintämääräyksistä. (Esim. elintarvike-erät ja alkuperämerkinnät.)

 

SUORAMYYNTIIN JA REKO-lähiruokarinkiin liittyviä tietoja ja ohjeita:

Yleinen REKO-lähiruokarinkiohjeistus:

http://www.aitojamakuja.fi/reko.php

Poronlihan suoramyynnin hyvän toimintatavan malli:

https://issuu.com/poroverkko/docs/poronlihan_suoramyynnin_hyv__n_toim

Ruokaviraston koulutus Sodankylässä 9.5.2019: Elintarvikkeiden myynti ja kasvikunnan tuotteiden jalostaminen maatilalla

 

Poronlihan vähittäismyymälä -opas:

https://issuu.com/poroverkko/docs/poronlihanmyymala_opas2014__1___1_v

Opas pienmeijereille:

http://www.hami.fi/pienmeijerihanke/Sivut/default.aspx

Opas elintarvikealan yrittäjälle luonnonkasvien käytöstä – Luonnontuotealan uuselintarvikekysymykset
Seija Niemen ja Johanna Kinnusen ajankohtaisessa oppaassa lukija perehtyy uuselintarvikeasetukseen ja sen uudistumiseen vuonna 2018. Myös ei-uuselintarvikkeista ja luonnonkasvien pienimuotoisesta käytöstä on omat selventävät osionsa. Lapin AMK julkaisuja 2/2016
Lisätietoa: LUTUNEN – Täsmätietoa Lapin luonnontuotteista maakunnalle