Card image

Elintarvikealan liiketoiminta

Elintarvikealan liiketoiminta

Pala puhdasta pohjoista luontoa, Arctic Superfood
Jari Kurtti kertoo työhistoriastaan, oman yrityksensä perustamisesta sekä tuotekehittelystä tarkasti kirjoituksessaan. Villiyrtti- ja luonnonmarjaraaka-aineista syntyy kotimaista superfood-patukoita, jotka kilpailevat ulkomaalaisten tuotteiden rinnalla päivittäistavarakaupoissa. ProAgria, Arktista yritysvoimaa 8.8.2017
Lisätietoa: LUTUNEN – Täsmätietoa Lapin luonnontuotteista maakunnalle

Metsän keskeltä maailmalle, Arctic Warriors
Tuija Kauppinen ja Katja Misikangas jakavat yrityksensä uskoa lappilaisiin yrtteihin ja niiden potentiaaliin kansainvälisillä markkinoilla. Kirjoituksessa on vahva pienyrityksen näkökulma, ja siinä tarkastellaan myös luonnontuotealan haasteita ja voimaa. ProAgria, Arktista yritysvoimaa 26.2.2017
Lisätietoa: LUTUNEN – Täsmätietoa Lapin luonnontuotteista maakunnalle

Kansainvälistyminen ja suhteiden rakentaminen on matkana samanlainen kuin ensitreffeiltä avioliittoon, SuperMood Oy
Rita Nordinin blogissa tarkastellaan yrityksen kansainvälistymistä ja kaupallistamista kekseliäästä näkökulmasta. Kirjoittaja jakaa luonnonkosmetiikan alalta omia kokemuksiaan, joita voi niiden yleisyyden puolesta soveltaa monipuolisesti muihinkin tuoteryhmiin. Lutunen 30.11.2016
Lisätietoa: LUTUNEN – Täsmätietoa Lapin luonnontuotteista maakunnalle

Jäätelön voimalla isojen kumppaniksi, Arctic Ice Cream
Anna-Riikka Lavian blogitekstin aiheena on elintarvikeyrityksen perustamisen jälkeinen jakelukanavan etsintä. Lavia kertoo käytännönläheisesti tavaranjakelusta ja paikallisen yksityisyrittäjän tapahtumarikkaasta taipaleesta. ProAgria, Arktista yritysvoimaa 2.9.2016
Lisätietoa: LUTUNEN – Täsmätietoa Lapin luonnontuotteista maakunnalle

Käsikynkässä metsästä maailmalle, NORD-T
Yrittäjät Mirka Olin ja Nina Rantala kertovat yritystoiminnastaan. ”Halusimme luoda jotakin aitoa, jotakin kaunista ja jotakin laadukasta – sellaista, mistä yrittäjä voi olla ylpeä. Tuotteemme ovat oodeja suomalaiselle luonnolle.” ProAgria, Arktista yritysvoimaa 31.8.2018
Lisätietoa: LUTUNEN – Täsmätietoa Lapin luonnontuotteista maakunnalle

Arctic Power Berries Anna Ojutkangas ja Eveliina Suoyrjö
Raikkaassa esityksessä kerrotaan lyhyesti yrityksen taustasta ja tuotteista. Liikeideaa, tuotekehittelyä ja markkinointia havainnollistetaan käytännöllisesti ja yrittäjät puhuvat omista kokemuksistaan kansainvälisillä markkinoilla. (29.3. 2017 Uusia tuotteita metsästä – seminaari)
Lisätietoa: LUTUNEN – Täsmätietoa Lapin luonnontuotteista maakunnalle

Liikeideasta yrittämiseen -vuokaavio, Anna-Riikka Lavia, Arctic Ice Cream Factory
Anna-Riikan vuokaavion polku johdattelee liikeideasta yritystoiminnan käynnistämiseen. Polku on reipas ja rehellinen, perille pääsy edellyttää kulkua mutkien ja tärkeiden toiminpiteiden kautta – tai uudelleen yrittämistä paremmilla taidoilla.
Lisätietoa: LUTUNEN – Täsmätietoa Lapin luonnontuotteista maakunnalle

Hilla ja hillanlehti – Terveydellisesti vaikuttavat ainesosat ja niiden hyödyntäminen  Jari Siivari, Fingredient LtdMarjateollisuuden ja terveystuotteiden taloudellista merkitystä ja kansainvälinen ulottuvuutta aluksi, sitten siirrytään nimen mukaiseen pääaiheeseen ja lopuksi pohdintaa tulevaisuuden liiketoimintamahdollisuuksia. (Hillaseminaari 5.8.2016)
Lisätietoa: LUTUNEN – Täsmätietoa Lapin luonnontuotteista maakunnalle

 

JAKELUKANAVAT -webinaarit 1 ja 2

Kokemusperäistä tietoa elintarvikkeiden jakelukanavista. Webinaari alkaa, vaikka ensimmäisessä näkymässä lukee, että ei sisältöä. Lisätietoja: anna-riikka.lavia@proagria.fi

JAKELUKANAVAT 1 – Kaupat 10.1.2019

https://proagria.webex.com/recordingservice/sites/proagria/recording/playback/29f8adbd62294853ae9b043332881814

JAKELUKANAVAT 2- Tukku  11.1.2019

https://proagria.webex.com/recordingservice/sites/proagria/recording/playback/7EE297AFE32C10E0E0531BA2FD0AE054

Lähiruokayrittäjän työkirja:

https://issuu.com/mttelo/docs/lahiruokayrittajan-tyokirja

 

Etappeja elintarvikeyrittäjän polulta:

https://biotalousuutiset.blogspot.com/2018/06/etappeja-elintarvikeyrittajan-polulta.html

 

Elintarvikeyrittäjän polku:

https://issuu.com/lapinliitto/docs/elintarvikeyrittajan_polku